Sázková stránka Mostbet com v České republice je tou nejlepší volbou pro všechny fanoušky sportovního sázení a online kasin! Náš tým profesionálů vám nabízí široký výběr her, výhodné kurzy, různé bonusy a akce, sázky zdarma, roztočení zdarma a rychlé výběry. Neustále pracujeme na tom, aby bylo pro hráče hraní pohodlné, a speciálně pro to jsme vyvinuli mobilní aplikaci. Zaregistrujte se nyní a vyhrajte s námi!

ORIGIN SPECIFIKACE

Světelný zdroj  LED 
Chlazení PASIVNÍ
Třída I
Krytí IP20
Hmotnost 4,5 kg
specifikace 

TYP INSTALACE

RT600  – vestavné svítidlo, strop s viditelným T-profilem, modul 600x600

 

MATERIÁL

Korpus svítidla: hliníkový profil, povrchově upravený bílou práškovou barvou (RAL9003), na vyžádání Elox

Mikroprizmatický difuzor: PMMA

 

OPTICKÝ SYSTÉM

  • středová část – mikroprizmatický difuzor s pyramidovou strukturou,
  • boční část – reflektor s bílou matnou povrchovou úpravou

Přímá distribuce světla.

Svítidlo vhodné pro pracoviště s monitory: jas svítící plochy je v souladu s EN 12464-1

 

ELEKTRICKÁ VÝBAVA

Dva elektronické předřadníky pro LED světelné zdroje umožňují nezávisle ovládat středovou a boční část.

Středová část standardně stmívatelná

5-pólová napichovací svorkovnice s držákem proti vytrhnutí kabelu, max. 2,5mm2, vstupní kabelový otvor opatřený průchodkou, možnost průběžné montáže

 

specifikace komplet
Název Světelný tok  CRI  Barva světla  D/Š/V  kg  Stmívání Životnost (L70) 
ORIN CS LED 58W  4500 lm >80 3000K/4000K  595/595/74  4,3

na vyžádání

(DALI)

50.000 hod.

ORIGIN C+S LED

48W+10W

3900 + 600 lm  >80  3000K/4000K  595/595/74  4,5 

na vyžádání

(DALI)

 
50.000 hod. 

ORIGIN C+RGB LED

48W+8W

3900 + 500 lm  >80  3000K/4000K  595/595/74  4,6 

na vyžádání

(DALI)

 
50.000 hod. 

 

Vstupní napětí/ Frekvence: 220 - 240V (50Hz/60Hz/DC) 

Provozní teplota: -20C°/+35C°

ORIGIN VOLITELNÁ VÝBAVA

ORIGIN senzor 

Zapojení na dva okruhy, RGB barevné provedení boční části svítidla, zapojení s nouzovou jednotkou (1 nebo 3 hod.), zapojení boční části se stmívatelným elektronickým předřadníkem (DALI), rychlokonektor (Wieland), senzor OcuSwitch, uživatelské rozhraní ToBeTouched

 

SENZOR 

Inteligentní DALI senzor OcuSwitch díky integrovaným snímačům pohybu a denního světla dále optimalizuje šetření elektrickou energií. Když systém detekuje dostatek denního světla, svítidlo se setmí nebo dokonce vypne, což přináší úsporu až do 55%. Svítidla jsou také ztlumené v případě, že se v prostoru nikdo nenachází.

 

UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ

Panel pro intuitivní ovládání intenzity osvětlení ToBeTouched. Okamžitá volba intenzity je zabezpečena pomocí podsvíceného kruhového ovladače, citlivého na dotyk. Zmáčknutím tlačítka „on“ je vyvolaná poslední nastavená úroveň osvětlení.

 

NOUZOVÉ OSVĚTLENÍ

V řadě budov je nezbytné zabezpečit nouzové osvětlení. Požadovaná intenzita nouzového osvětlení je zakotvena v mezinárodních zákonech a normách. V okamžiku, kdy dojde k výpadku napájení, systém přepne do nouzového režimu a dále napájí svítidlo při sníženém světelném výstupu po dobu min. 60 minut. Když je napájení obnoveno, nouzová jednotka přejde do nabíjecího módu.

 

 ORIGIN be touched

ORIGIN OPTIKA

ORIGIN optika

Speciální optický systém poskytuje vysoký stupeň ochrany před oslněním, při zachování vysoké optické účinnosti svítidla. Špičkové světelně-technické vlastnosti svítidla vytvářejí dvě aktivní světločinné části – hlavní středovou a sekundární boční část, která zároveň dotváří celkový estetický dojem svítidla.

 

STŘEDNÍ ČÁST

Mikroprizmatický difuzor středové části má počítačem optimalizovanou pyramidovou strukturu, která přesně směřuje světelný tok do požadovaného směru a současně zabraňuje nežádoucímu oslnění nad normou stanovené úhly pohledu. Difuzor vyniká vysokou světelnou prostupností, zároveň excelentně míchá vyzařované světlo z jednotlivých LEDek. Výsledkem je velmi homogenní svítící aktivní část svítidla, bez viditelných prosvícených bodů. Kruhová symetrická křivka svítivosti s rovnoměrným vyzařováním světla do všech směrů umožňuje svítidlo libovolně orientovat v prostoru. Tato výjimečná vlastnost umožňuje zachovat flexibilitu v uspořádání interiéru.

 

BOČNÍ ČÁST

Na bílo nastříkané boční reflektory distribuují světlo ven ze svítidla difuzním rozptylem. Zvýšený podíl difuzní složky zmenšuje tvrdé kontrasty předmětů a umožňuje lepší modelaci objektů v místnosti.

 

Svítidlo je vhodné pro pracoviště s monitory: jas svíticí plochy je v souladu s EN 12464-1: Světlo a osvětlení – osvětlení vnitřních pracovišť. Jas svítící plochy nepřevyšuje v hraničním úhlu 65° hodnotu 1500cd/m2, hodnota UGR<19.

 ORIGIN optika krivka
 ORIGIN optika UGR
 ORIGIN optika mikroprizma

ORIGIN SVĚTELNÝ ZDROJ

Světelné zdroje středové a boční části tvoří LED poslední generace s vysokým měrným výkonem, které jsou umístěny na plošných spojích a pevně připevněny ke korpusu svítidla.

Precizně navrhnutý teplotní management využívá samotné tělo svítidla jako masivní chladič, čímž uchovává LED optimálně chlazené až do okolní teploty +35°C. Tyto podmínky zabezpečují technologii LED optimální provozní parametry, minimální pokles světelného toku a garantovanou minimální životnost 50.000 hodin.

svetelny zdroj zdroj ledka
zdroj profil horni cast

ORIGIN VÝHODY

vyhody Nízká spotřeba elektrické energie, vysoký světelný výstup, perfektní distribuce světelného toku, neoslnivý optický systém, extrémně dlouhá životnost světelných zdrojů, možnost stmívání, dvě teploty chromatičnosti, vysoký index barevného podání, RGB barevné dekorativní provedení, bezúdržbový provoz, nízká hmotnost, kvalitní materiály a mnoho dalších výhod – to všechno kombinuje do jediného celku svítidlo s výjimečným designem, ORIGIN.

ENVIRO

Jedním z nejdůležitějších parametrů jak pro projektanta, tak hlavně pro samotného provozovatele osvětlovací soustavy je příkon svítidla. Použitá LED technologie svým měrným výkonem dalece převyšuje masově používané lineární zářivky. ORIGIN proto spotřebuje výrazně méně elektrické energie než dosud používaná zářivková svítidla, při současném zachování výstupního světelného toku. Rozdíl 36W* u jednoho svítidla je jasný ukazatel ekonomické výhodnosti svítidla ORIGIN. Výrazně nižší celkové provozní náklady svítidla umožní rozumnou návratnost vyšší počáteční ceny způsobené použitými moderními technologiemi a kvalitními materiály. Další úspory nákladů je potřeba počítat za světelné zdroje a jejich výměnu, protože ORIGIN nepotřebuje k provozu další údržbu.

 

TICHÝ PROVOZ

Provoz LED světelných zdrojů je absolutně tichý, ORIGIN se proto hodí i do těch nejtišších prostředí. Zdroje LED po zapnutí naběhnou na plný výkon v milisekundě, ani časté zapínání a vypínání nemá na jejich provoz a životnost žádný negativní vliv.

 

NÍZKÁ HMOTNOST

Díky použitým materiálům a moderní technologii je hmotnost svítidla jen 4 kg. Tato skutečnost nejen umožňuje lehkou manipulaci a jednoduchou montáž svítidla, ale hlavně minimální zátěž stropní konstrukce. Velmi kompaktní tvar svítidla umožňuje zabudování i do extrémně nízkých stropních podhledů, výška svítidla je jen 74 mm.

*V porovnání se svítidlem 4x18W s magnetickým předřadníkem.

Go to top